The Story of

Anne Bavelaar

Topsporter

Mijn naam is Anne Bavelaar. Ik heb een lange carrière als topsporter achter de rug (moderne vijfkamp) waarbij ik in verschillende landen gewoond en getraind heb.

Ik ben afgestudeerd hormoontherapeut, gecertificeerd personal trainer en heb verscheidene opleidingen gevolgd op het gebied van training en hormonen van vrouwen.

Individuele aanpak

Ik heb altijd geloofd in de individuele aanpak en heb geluk gehad met hele goede trainers tijdens mijn carrière. Ik heb ook deel uit gemaakt van teams (op hoog niveau) waarbij ik hetzelfde deed als de mannen, niet begreep waarom ik soms vloog maar soms ook heel erg moe was. Tot ik op studies en wetenschap stuitte die mij leerden dat vrouwen (uiteraard) anders zijn dan mannen, en dus andere fysiologische processen hebben en door met hun lichaam te trainen, effectiever kunnen trainen en herstellen.

Ambitie

Sinds ik op deze informatie stuitte heb ik dit toegepast op mijzelf en heb ik me hier verder in verdiept door opleidingen te volgen. Helaas was dit te laat in mijn professionele carrière, maar ik ook als huidige ambitieuze amateur in een nieuwe sport heb ik hier veel aan. Dit is informatie waarvan ik zou willen dat ik die veel vroeger in mijn carrière had. Daarom wil ik nu andere vrouwelijke sporters “empoweren” en hen helpen beter te presteren met behulp van deze kennis.