Diensten

Consultancy

Wanneer je mét jouw vrouwelijke lichaam en hormonen traint, ontstaat er magie. Eindelijk begrijp je wat er gebeurt en kun je hierop inspelen waardoor je het maximale uit je training haalt!

Eigenlijk is er niks in je lichaam dat niet wordt aangestuurd door je hormonen. Veel vrouwelijke sporters halen niet alles uit hun trainingen en leven omdat ze veel van hun lichaam vragen, op dezelfde manier als hun mannelijke teamgenoten. Maar door te trainen op basis van wetenschap die gedaan is op vrouwelijke atleten kun je veel meer halen uit je training, herstel en voeding.

€65 per consult incl. BTW

Wetenschap

Als alle hormonen met elkaar in balans zijn voel je je gezond, vitaal en sterk, je straalt meer, voelt je zelfverzekerd, je huid krijgt een mooie glow, je slaapt lekker, je bent vrolijker en je brein staat op scherp! Je haalt meer rendement uit je training en je lichaam kan de trainingen beter handelen. Voor een individuele aanpak en het samen opzoek gaan naar oplossingen voor jouw hulpvraag kun je bij mij terecht.

Waar kunnen we aan werken?

+ We kijken samen naar hoe we de periodisering van je training kunnen afstemmen op je cyclus (of levensfase zoals menopauze).

+ We gaan je herstel optimaliseren zodat je de meeste resultaten uit je training kunt halen!

+ We zorgen ervoor dat je vertering en darm microbioom goed is zodat je geen last hebt van darmklachten tijdens de wedstrijd of trainingen, een goed immuunsysteem hebt en het gewenste effect van training ervaart.

+ Geen PMS klachten meer, weten wat er gebeurt tijdens je cyclus zodat je voorbereid bent, slechte momenten kunt minimaliseren en blessures kunt voorkomen.

+ Bloedtesten: we kunnen je vitamines, mineralen en hormonen meten en zorgen dat alles in balans is zodat je (training)stress goed aan kunt en je lichaam optimaal functioneert. De bloedtesten worden apart betaald.

+ Je hebt je dagelijkse bezig heden, familie, werk en lifestyle stress. We zorgen voor een optimaal plan specifiek voor jòu en je situatie, om stress te verminderen en voorkomen.

+ Een wedstrijd plan gebaseerd op jouw sport, en jouw behoeften, in welke fase (van je cyclus of leven) je ook bent.

Testimonials

5/5

Na 3 jaar volle bak trainen maakte ik nog steeds geen spiermassa aan. Ik dacht dat het lag aan hoe ik ben gebouwd. Anne bewees het tegendeel met wetenschap. Ineens ging het na drie maanden al best wel hard. Heel simpel door mijn eiwitten te verhogen en met creatine te experimenteren. Ik wist niet dat vrouwen veel meer eiwitten nodig hebben om spiermassa aan te maken. De standaard die voor een sporter wordt gesteld is vooral op mannen gericht. Ik leerde van Anne wat een vrouwelijk sportlichaam nodig heeft. Ik kreeg voedingsadvies gericht op mijn menstruatiecyclus. De eerste twee weken na mijn menstruatie heb ik meer energie en kan ik veel geven in de trainingen. De twee weken voor mijn menstruatie juist niet. Dus ik houd voortaan bij in welke fase ik zit. Dit helpt mij om mentaal beter te begrijpen wanneer de energie hoog is en laag en waarom. Echt heel waardevol!

Kimberly Alkemade PLY

Atletiek

Brons op de Paralympische Spelen 2021

5/5

Als 45plusser en sporter (enduro motorrijder), worstelde ik al enige tijd met terugkerende blessures en een mentale dip. Ik had het gevoel dat mijn schommelende energie, kracht en blessuregevoeligheid iets te maken had met mijn cyclus. Maar kon niemand vinden die mij serieus nam. Per toeval ben ik in contact gekomen met Anne en via een eerste zoom sessie en een heldere presentatie, bevestigde zij direct al mijn vermoedens waar ik al jaren mee liep!

Via een aantal gesprekken en het invullen van vragenlijsten, heb ik mijn voeding en bewegingsschema aangepast op basis van mijn cyclus. Anne levert een heel werkbaar naslagdocument aan en komt met praktische tips als je ergens tegenaan loopt. Ze leeft erg met je mee (ze had zich bijv. ook extra in mijn sport verdiept) en checkt wat wel en niet werkt.

Nu ik meer begrip heb hoe mijn lichaam werkt en mijn training daarop aanpas – plus de extra supplementen en specifieke voeding – merk ik dat ik langzaam sterker wordt. Ook mentaal merk ik dat ik stabieler ben. Ik ben er nog niet, maar ik weet nu wel dat dit de manier is voor een vrouw om lang en gezond te kunnen blijven sporten op een veeleisend niveau. Dankjewel Anne!

Marieke Blokland

Wedstrijdsport Enduro (motorsport)